Flere båter vel langt framme i starten


Det ser ut til at mange har tenkt at i 2016 skal vi ihvertfall ikke komme for seint til start. Starter Gunnar Koch har hatt en stri tørn med å vifte med tjuvstartflagget og fløyte. I dag var det tjuvstarter i begge klassene. Nirvana tok turen tilbake i den største klassen og i den minste klassen var det 1 tjuvstart men det var svært uklart hvem det var. Komiteen hadde derfor ingen annen mulighet enn å godkjenne alle.

Det blåste 4-7 m/s fra vest/nordvest og løypa gikk fra moloen  med babord runding Lillle- og deretter Store Svartoksen. Så seilte vi ned til Breigrunnen for så og ta samme løype tilbake til mål.

Det ble flere gode spinnakerlegg og krysslegg og tilbakemeldingen på løypa var gode. Vi seilte opp mot 2 timer og fikk dermed litt lengre tid på havet enn sist.

I den minste klassen stakk Norte (skipper Roar Eikeland)  av med seieren foran Sofie (skipper Gunnar Jørgensen)  og Ea. Her var det fire startende båter.

Litt få båter i denne klassen men i den andre stilte hele 11 båter til start. her var det Vilja (skipper Olav Taraldsen) som vant foran Ziggy (skipper Kai Linde) med Embla på tredje.

Resultater