Inua skal på langtur


Startskuddet går i juni 2015 !!

Vi planlegger å legge fra kai senest 20. juni.

Hvis værgudene er med oss skal vi seile det meste av den norske kysten til Bergen ”offshore”. I Bergen planlegger vi en liten stopp for å besøke gode venner som vi har tilbrakt fantastiske 2 uker i sommer med. Hvis alt går fint seiler vi kanskje noen dager/uker i lag med Tussi To.

Om vi seiler via Østersjøen/Kielkanalen eller via Nordsjøen til Hamburg får vi også ta etter vind og vær.

I Tyskland tenker vi å ha et litt lenge opphold for å si ”Ha det” til familie og venner.

Videre seiler vi via den engelske kanalen og over Biscaya. Biscaya bukten burde vi har krysset før begynnelsen av september før å unngå høststormer.

Videre mot sør langs den spanske og portugisiske kysten. Fra Portugal blir det enten Madeira eller Marokko før vi kommer til Kanariøyene. ARC (Atlantic Rally for Cruisers) starter på slutten av november. Da starter vi fra Las Palmas sammen med ca. 200 andre seilbåter over Atlanteren til Karibia. Siden vi er en av de minste båtene kan vi antakelig nyte turen lengst ;-) Vi regner med 3-4 uker for en distanse av ca. 2700nm. Jul 2015 feirer vi altså i Karibia.

Så har vi 3-4 måneder til å utforske Karibia.

Fra og med april må vi komme oss nordover langs den nordamerikanske østkysten til Canada. Om vi da seiler direkte til New York eller heller innenskjærs på ICW (innercostal waterway) bestemmer vi spontant.

Hvis isforholdene rundt Grønland er greit, seiler vi fra Newfoundland eller Labrador via Grønland og Island tilbake til Norge.

Hvis det er for mye is rundt Grønland seiler vi via Asorene. Men ulempen er at det er en mye større distanse. I tillegg er det noen områder med lite vind slik at vi må ta med ekstra diesel, hvis ikke vi vil ligge i vindstille i lengre tid.

Vi har planlagt å gjennomføre hele turen innen 12 måneder, men har valgt å søke om litt lenger permisjon. Man vet jo aldri hva som skjer..

1. september må vi i hvert fall være tilbake på jobb igjen.

Kartet nedenfor viser forskjellige mulige turer: