Tirsdagsserien runde 2 i Bodø


For oss i transit fra Løpshavn til Bodø kjentes østavinden frisk før tirsdagens regatta. Fra Molostua så det noe roligere ut mot vest – kjent illusjon.

Victoria

 

Løpet starta utfor grønnstaken på Langstranda for så å runde bøye 2, deretter et langt slør ut til Breigrunnen. Her ute kunne vel et rev i seilet passet for flere, særlig på første del av kryssen etter siste rundingspunkt Lille Svartoksen mot mål.

I klasse 1 stakk Inua av med seieren foran Norte på andre og Don’t Panic på tredje. I klasse 2 ble det førsteplass på Swai med Ashiki på andre. Tredjeplassen gikk til Lucille. Beklageligvis ble det opplyst feil på møtet etter regattaen, Swai var lagt inn med feil rating og fikk dermed etterhvert førsteplassen alene – ikke delt med Ashiki som først antatt.

Komplette resultatlister for den enkelte regatta og sammenlagt finner du her.

Tirsdagskomiteen introduserte Sail Race System denne gangen. For skipperne betyr det først og fremst at man må melde seg på Tirsdagsserien på nett i forkant. Siden komiteen yter utmerket service var dette allerede gjort av den på vegne av deltagerne.

Målet med Sail Race System er å få live oppdatering av resultater på nett så fort målgang er registrert, med kortere ventetid på samlingen etter regattaen. Seilingsbestemmelsene sier at anvendt rating (spinnaker/gennaker eller ikke) kan meldes inn etter regattaen, så i alle fall for vårsesongen sin del må rating justeres i henhold til dette etter målgang.

Anemone og Swai

 

Nytt i resultatlista er også at seier gir 1 poeng, andreplass 2 poeng etc. Det vil si at sammenlagtvinneren er den med minst poeng etter 9 gjeldende regattaer (man stryker de dårligste ut over 9 som før)..

DNS (Did not start), DNF (Did not finish) eller DSQ (Disqualified) medfører at man får poengsum tilsvarende antall båter i klassen den regattaen pluss 1 poeng.