Ønsker nye skippere til Tirsdagsregatta


Vårsleppet i Bodø Seilforening er rett rundt hjørnet nå og datoen for årets første tirsdagsseilas er satt til tirsdag 29. april.

Årets tirsdagskomite har besluttet å gå aktivt ut for å prøve å verve nye og ferske skippere til årets serie. For mange som ikke har seilt regatta tidligere kan det virke både vanskelig og skummelt å være deltaker i en regatta.

Vi har hatt lange diskusjoner om hvordan vi best kan gjøre terskelen litt lavere for dem som kanskje kunne tenke seg å delta sammen med BSF på tirsdagene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Det flotte med å seile regatta er at en alltid lærer noe, selv etter så mange år. En lærer noe om seg selv som skipper, om båten sin, om vær og vind forhold, om samspill, om å seile og om å konkurrere.», sier Bernt.

 

Komiteen i år består av medlemmer med lang erfaring under seil og andre som har ferskt i minne hvordan det føles å være på vei mot startlinja for første gang.

 

 

Her representert ved Tobias – som var fersking i serien i 2013 og med sin røde Hunter 28 og sine 23 år er han foreningens yngste regattaskipper.

Bernt Aanonsen har lang erfaring og har seilt båt siden han var 10 – han er engasjert på flere hold i foreningen, b.la. i årets Seilkurs. Bernt seiler en Bavaria 33Cruiser og er oftest å se øverst på resultatlistene.

 

 

 

 

ami 2013L

En vårdag i 2013……

 

Vi ønsker å nå ut med budskapet om at vi kan tilby gode råd og hjelp med hvordan man kan legge opp løpet for å få en «myk» start, brifing i regattaregler eventuelt et tilbud om å få en erfaren skipper med seg om bord.

Som dere ser har vi diverse hjelpemiddel tilgjengelig i form av en passelig stor «L» for montering akter.

BSF arrangerer temakveld om regler den 22.april.  Dersom det viser seg at det blir mange nye skippere vil det vurderes å kjøre egne opplegg/kurs for disse.

 

 

 

 

 

 

Her er hva seilingsbestemmelsene sier;

«Bodø seilforenings Tirsdagsserie er en ukentlig seilas for foreningens tur- og havseilere. Den arrangeres hver tirsdag ettermiddag i seilesesongen.

Seilasene arrangeres som en regatta etter internasjonale bestemmelser og med et handikapsystem slik at båter av forskjellig type kan konkurrere mot hverandre.

Tirsdagsserien er ikke først og fremst en konkurranse båtene imellom hvor det viktigste er å vinne. Målsettingen er å få aktivisert så mange av foreningens medlemmer som mulig , og skape et aktivt seilemiljø med samhold og trivsel. Vi ønsker å få med nye utenfra, ferske båteiere, barn, unge og familie. Samtidig er opplegget rundt en tirsdags regatta identisk med det som kreves for en ordinær regatta, og vil gi god trening for både nybegynner og drevne seilere.»

Se info BSFs nettside; http://bodoseilforening.no/regatta/tirsdagsserien/

Hvis du er interessert i å være med å seile er det bare å møte opp en tirsdag kl. 17.00 på Molostua, ta gjerne kontakt med noen av oss i komiteen. Om ikke annet så for å slå av en prat eller kanskje være med som mannskap – noe som også etterspørres. Har du spørsmål? Ta kontakt via kontaktskjemaet på vår hjemmeside.

 

Vi sees!

Med hilsen tirsdagskomiteen 2014