Hovde Vestfjordseilasen 2014


Vestfjordseilasen 2014

Velkommen til Hovde Vestfjordseilasen 2014

Vestfjordseilasen 2013 skøyte og katamaran

 

Årets seilas er den 33. i rekken, og følger i stor grad tradisjonene fra tidligere år. Seilasen starter som vanlig i Nordskot i Steigen, og avsluttes i Kabelvåg i Lofoten.

Det blir regattaklasser, flerskrogklasse, turklasser og klasser for tradisjonsbåter som tidligere.

Nytt fra og med i fjor er at også turklassene seiler etter sjøveisreglene, og må dermed føre nasjonalflagg under seilasen. Tidligere har dette kun omfattet tradisjonsbåtklassene. Dette betyr at turklassen slipper å betale startlisens til Norges seilforbund. Det betyr også at det ikke vil bli beregnet noen offisiell resultatliste fra turklassene, og at premiering skjer etter loddtrekning. Imidlertid vil alle båter få registrert sin faktiske seiltid, og turklassen er også med å kjemper om ”Det blå bånd”, dvs. raskeste båt over fjorden.

Vestfjordseilasen 2013 underveis

En viktig og forhåpentligvis fin nyhet fra og med i år er at vi benytter Seilmagasinets Sail Race System for påmelding, betaling og resultatservice. Nordland Offshore Race har brukt dette i flere år med gode erfaringer.

Påmelding til alle klasser finner du ved å gå til Hovde Vestfjordseilasens egen side i terminlista. I Sail Race System legger du inn dine opplysninger og betaler via bankløsning. NB! Har du målebrevet i orden importerer du rating direkte – kan være lurt å fikse først….

Frist for påmelding til ordinær startavgift kr. 500,- er søndag 15.06.14 kl. 2359. Frist for etteranmelding til forhøyet startavgift kr. 700,- er onsdag 25.06.14 kl. 2359. Skulle noen dukke opp på Nordskot uten å være påmeldt vil regattakomiteen behandle disse med velvilje og manuelt. Påmelding i regattaklasse kan da ikke garanteres, men i turklassen vil det være mulig. Ta med bankkort og kodebrikke.

Det er ingen grunn til å nøle med påmeldingen – skulle ting komme i veien for å starte kan avmelding gjøres til tlf. 901 92 636 helt frem til fredag 27.06.14 kl. 1200. Startavgift refunderes i så fall med et fratrekk på 50,- kr.

Bodø Seilforening oppfordrer flest mulig til å delta i regattaklassen, og skaffe seg målebrev hos klasseklubben NOR-Rating (tidl. NORLYS). For de som er registrert hos NORLYS fra før, er det bare å betale målebrev-avgift som tidligere, og nytt rating-tall blir tildelt. For de som ikke har målebrev fra før, kan det utstedes målebrev/sertifikat uten at båt/seil blir målt, noe som er en forenkling fra tidligere. For mer informasjon se NORLYS.

Vestfjordseilasen 2013 tradisjonsbåterVed behov for måling av båt, har Bodø seilforening to godkjente klassemålere, som er Gunnar Koch og SveinTenggren. Senja seilforening har en godkjent klassemåler som heter Ragnvald Jørgensen, mens Tromsø seilforening har to godkjente seilmålere som er Svein Morten Sorensen og Øyvind Rasmussen. Kontaktinformasjon for målere finnes på NORLYS.

Kunngjøring Vestfjordseilasen 2014

Seilingsbestemmelser Vestfjordseilasen 2014

Hilsen komiteen