Måle båten?


NorlysIkke male, men måle båten før sesongen? Det kan lønne seg å være ute i litt god tid hvis du trenger å få dette gjort. Erfaringsmessig kan det bli litt kø hvis alle skal ha det gjort i slutten av april…

For måling kontakt Svein Tenggren på telefon 918 31 845.

 

Her er forresten et lite utdrag fra Norlys sine nettsider:

NOR Ratings målebrev gjelder til 1. mars for alle båter. Grunnen til dette er først og fremst at klubben ønsker å gå igjennom erfaringene fra den første sesongen med nytt ratingsystem, samt at vi holder på å gå igjennom spørreundersøkelsen som fikk inn over 1000 svar. Målebrevene gjelder altså til 1. mars, da vil alle sammen bli rekalkulert løpende. Pass på at konfigurasjonen i målebrevet er riktig, da blir målebrevet riktig på første forsøk.

Hvordan får jeg et LYS-målebrev for min båt?

1. Båten må ha et seilnummer og du må være medlem i NORLYS. Hvis du ikke har seilnummer skaffer du det fra NSF eller godkjent klasseklubb

2. Medlemskap i NORLYS får du ved å registrere deg under «0pprett en konto». Husk e-postadresse.

3. Hvis båten har hatt målebrev tidligere, kan du slippe måling hvis alle data finnes i LYS-databasen, og båt og seil er uendret. Se under Båtdata.

4. Hvis du har ORC eller IRC sertifikat behøver du ikke måling hvis båten er uendret. Sertifikatet sendes til LYS-komiteen.

5. Hvis båten ikke er som i 3, 4 eller 5 over, må du få en LYS-måler til å måle skrog, rigg og seil. LYS-måler finner du i feltet til venstre på denne siden under Målere.

6. Måleren legger inn måledata. Båten får et ikke gyldig LYS målebrev når båtdata er lagt inn. Bare målere og LYS-administrasjonen kan knytte eier til båt.

7. Når målebrevet er godkjent kan du betale medlemsavgiften. Instruks for betaling finner du under mine betalinger i venstre kolonne når du er logget inn. Et gyldig målebrev blir da tilgjengelig.

8. Deretter kan du skrive ut en kopi av målebrevet, men det er målebrevet i NORLYS databasen som gjelder til enhver tid.