Swai og Lærke ble klubbmestere


Årets klubbmesterskap i BSF ble avviklet i helga under flotte seilforhold.  Det blåste en østlig bris på fredag som stod seg nesten hele løpet ut, mens på lørdag var den litt mere på øst-sørøstlig bris som løyet gradvis utpå ettermiddagen. Hele 11 båter stillte til start, og det er lenge siden Klubbmesterskapet har hatt en så god oppslutning

Fredagens seilas bestod av en langseilas  med start mellom grønnstake og land ved Langstranda. Deretter BB runding ved bøye 2 før kursen ble satt mot Hausen med runding BB slik at en fikk et langt spinnakerlegg. Så kryssing opp til bøye 2 med SB runding, grønnstake SB runding og så i mål i moloåpninga. Starten ble fremskyndet til kl. 17.30  får å unngå mørket.
På lørdag ble det lagt ut en pølsebane med startlinje mellom to utlagte bøyer ved Sirskjær, og toppmerke ved utlagt bøye utenfor Bodø panorama , Breivika
Det ble avviklet tre seilaser med 2 kryss- og to spinnakerlegg, samt en seilas med ett kryss- og et spinnakerlegg, da vinden begynte å løye. Siste båt var i mål rundt kl. 15.30 på lørdag.
Det var et par situasjoner med sammenstøt mellom båter ved runding, men ingen nevneverdige skader oppstod. Det ble levert inn en protest, som ble behandlet etter endt seilas.
Pga motortrøbbel med startbåten måtte vi klare oss uten starter og tidtager. Swai fungerte som startbåt og kjørte startprossedyre over VHF, og deltagerne måtte selv ta tiden for hvert løp.
På lørdags kveld var det samling på En Kopp, hvor to verdige vinnere ble feiret.

Klubbmesterskap 2013

 

 

Resultatliste finnes her.