Sol og varmt, men vinden døde nesten ut……


Det var meldt lite vind tirsdag, men da vi startet var det en fin bris og en optimistisk gjeng som satte ut. Vi startet ute ved Langstranda og kryssa opp mot startbøyen ved moloen, derfra gikk løpet til bøyen ved Langdragene, tilbake til bøyen ved moloen, ut igjen til Langdragen og til mål. Pga værmeldingen ble alle bedt om å ta tida ved andre gangs runding ved moloen. Hvis det stilla av kunne vi  la den delen gjelde som fullført regatta. Vi runda i andre gang i så god fart at vi glemte hele tidtakninga i det vi skulle ha opp gennakeren … og tenkte ikke på det før vi nærma oss andre runding på Langdragene da forsvant vinden.

Det ble ei vanskelig runding for det var mye strøm rundt bøyen. Så mye at Swai var borte i bøyen og måtte ta en dyr 360 i den lille vinden. De valgte deretter å gå oppover mot Hjertøyene for å se om det var litt trekk der oppe. Foran oss hadde de første båtene hatt vind hele tiden og var gått i mål mens vi lå og dreiv rundt bøyen. Raskeste båt rundt Lucille seilte på 1t 18m 32s.

Vi hadde seilt gennaker ut mot Langdragan og da vi hadde rundet bøyen snudde vinden og så kunne vi heise gennaker igjen og seile innover. Gradvis kom vinden tilbake så vi fikk 1-2 knop og kunne seile inn i grei margin på maxtida. Og mens det i den lille klassen var et skille på over en time mellom første og siste båt inn kom de 5 båtene som fullførte i største klasse inn med mindre enn 5 min avstand fra første til siste. I minste klasse vant Lucille suverent med Caro 2 og Tora på de neste plassene. I største klassen vant Norte med Ashiki og Spleis på de neste plassene.

Med seier denne ganga krøyp Norte igjen forbi Swai på sammenlagt lista i Største klasse, mens Caro 2 holder godt unna for  Lucille og Sofie som ligger tett på de neste plassene. Spleis rykka opp på tredje plassen i største klasse.

Mås