Seilkurset avsluttet under fine værforhold


Både kursdeltagere og skippere var fornøyd etter to fine dager på sjøen denne helga.

Kurset startet med fire timer teori fredags ettermiddag. Som vanlig var det Bernt Aanonsen som stod som ansvarlig for avviklingen.

Tilsammen 19 deltagere, hvorav hele 14 damer og 5 menn hadde meldt seg på kurset. To av damene hadde tatt turen fra Lofoten for å lære litt om seiling. Fem skippere stilte med båter for gjennomføring av den praktiske delen lørdag og søndag. Lørdag blåste det til dels friskt i tillegg til lett regn de første timene. Det var nødvendig med ett rev i storen for alle.

Søndag var det rene sommerværet i tillegg til jevn og fin vind hele dagen. Motiverte deltagere viste flott framgang gjennom kurset. Slag og jibb gikk uten uhell eller større problem. Trimming av seil ble demonstrert og praktisert. At seilbåter er følsomme på roret fikk alle erfare.

Kurset ble avsluttet med en miniregatta dere konkurranseinstinktet våknet hos alle. Vel på land på land rundet vi det hele av utendørs på Molokroken hvor Kystlaget Salta serverte nystekte vafler og kaffe.

NRK Nordland var tilstede på søndag med et filmteam. Resultatet kommer i et av de kommende Norge Rundt programmene.

Alt i alt ei flott helg med god reklame for seilsporten. Så håper vi å treffe de nye seilentusiastene på tirsdagsregattaene framover.

120513 Helge