Raptus vant sin første tirsdagsregatta


Det ble fin vind under dagens tirsdagsregatta. Kanskje litt i meste laget for noen, men Trond Bliksvær i sin Scampi 30 trivdes godt i den friske vinden og vant sin første.

Den østlige vinden økte ved start til 8 – 11 m / s. Med baneseilas ble det en del interessant båthandling, spesielt for dem som prøvde seg med spinnaker. Swai, Lucille og Mås hadde noen rufsete spinnakersettinger og nedtaking. Baba Yaga var mer uheldig og måtte bryte etter å ha fått en «rift» i storseilet.

Regattasjefen endret banen med et nytt rundingsmerke en halv time før start. Dette ble annonsert på kanal 72 som alle er pliktig å lytte på. Ikke alle fikk dette med seg og måtte ta til takke med DNF på resultatlista. Her er det bare å skjerpe seg og ha bedre lyttevakt.

I den største klassen vant Spleis med sin nye rating og i ny klasse årets første regatta. Alt er ved det gamle.

Hele 14 båter stilte til start med 7 i hver klasse. Rundingspunktene var bøye 2 ved moloen, Eholmen og bøye 10 ved Langdragan. Deretter pølsebane mellom bøye 2 og bøye 10 et par runder. Artig bane med platt lens og god kryss.

140513 Olav