Første tirsdagsregatta med ny rating


Da er vi i gang med ny sesong i Bodø Seilforening. I en bygete vind fra nordvest med antydning til snøsklett stilte 11 båter til start. Løypa gikk fra moloen ned til Lille Svartoksen og videre til Breigrunnen. Derfra var det fri løype til mål.  Vindretning gav slørelegg til Lille Svartoksen, platt lens fra Lille Svartoksen til Breigrunnen. Etter runding Breigrunnen ble det et par korte krysslegg før en kunne sløre i mål.

Vinden varierte mellom 7 og 11 m / s. Med full seilføring ble det i meste laget for mange i kastene selv om en seilte slør. Her gjelder det å tviste ut storseil og genoa for å unngå de verste broachene.

Hege Kvalnes hadde sin første regatta som skipper i sin Bavaria 32 Cr, Ami. Med en diger L på hekken gav hun et klart signal om at hun var fersk skipper. Hun hadde en noe forsiktig start, men etter det fikk hun bra fart i båten og en respektabel tid. Det ble riktignok sisteplass i klassen, men det må den forsiktige starten ta mye av skylda for.

I den minste klassen stilte 7 båter til start og der vant Caro II med skipper Finn Arne Brenna foran Lucille og Sofie.

I den største klassen er det noen nye båter fra i fjor. De to Bavaria 33 Cr, Mås og Spleis, er med den nye ratingen flyttet opp. Kun førstnevnte seilte i dag og det holdt til en førsteplass, noe skipper Per Saupstad var godt fornøyd med.. På andre kom Swai og på tredje kom Norte.

Det vanket premier til de siste båtene i klassene, Ami og Baba Yaga. Ami med fersk skipper og Baba Yaga for en ufrivillig 360.

Alt i alt en fin start på årets sesong og de små snøkorn ble snart glemt etter at startskuddet gikk. Vi ser fram til fortsettelsen.

ami 2013L