Swai i Shetland Race


Bodøbåten Swai starter onsdag morgen kl 0700 fra Ålesund med kurs for Lerwick. Skipper Remi Rasmussen har med seg et mannskap på ytterligere seks.  Det var på mannskapsfesten i fjor høst at Remi lanserte planen om å stille på denne regattaen. Alle måtte gi tilbakemelding om hvordan de stilte seg til dette og alt det innebar.

Utfordringene var mange, mye måtte gjøres med båten, utstyr måtte kjøpes inn og noen måtte ta sikkerhetskurset som da bare gikk i Sverige. Transport av båt til og fra Ålesund er heller ikke helt enkelt å få til i en travel hverdag. Og alt koster penger. Et par skikkelige treningsturer måtte også til, en til Svolvær på VM i skreifiske og en langseilas ut i Vestfjordbassenget.

Tidlig i vinter ble det klart at sju stykker forpliktet seg til å bli med på dette og da var det bare å sette i gang

I slutten av  januar dro to av mannskapet til Kjäringön utenfor Orust på vestkysten av Sverige for å ta sikkerhtskurset. Fra månedskiftet februar/mars har det vær dugnad i båten hver torsdag kveld kl 20. Antallet dugnadstimer har blitt mange.

Forrige helg startet båten mot Ålesund og første etappe ble til Rørvik med skipperen til rors. Han kunne rapportere om fin nordavind og spinnakerseiling i 17 timer sammenhengende. Nå ligger båten på Vigra etter at Svein Tenggren seilte båten dit fra Rørvik.

På mandag/tirsdag kommer mannskapet nedover til Ålesund for å gjøre de siste forberedelsene før regattaen starter. Swai seiler med 4 andre båter. Det skulle være en til men den båten brant opp i en dramatisk brann tidligere i uka. Båtene er to Bavariaer, en 37 og en 38 cruiser. Så er det en Hanse 470e og en Sun Odessy 50 ds. Hansen har lystall på 1,41 og Bavaria 37 har 1,17. Med sitt lystall på 1,31 legger Swai seg midt i dette feltet.

Fra Ålesund til Lerwick er det om lag 250 nm og antatt ankomsttid er fredag 22. juni. Søndag 24.juni starter returen til Ålesund som er siste etappe i regattaen.

Den som har ledet arbeidet med dette prosjektet er Remi Rasmussen som i tillegg til dette har mange andre jern i ilden.  Alle som har jobbet nært Remi de siste årene må bare beundre det pågangsmotet, den arbeidskapasiteten og den entusiasmen denne mannen har.  Han har brukt flere år på å få til et godt team rundt båten der alle kan sine ting. For fire år siden kjøpte Remi en Salona 37 som han har fått gode resultater med.

Et høydepunkt var nok  deltagelse i Nordenfjeldske Seileruke i Trondheim i 2011 der båten seilte jevnt med de beste båtene fra Midt Norge og fikk en hederlig femteplass i en svært tøff klasse. Seier i Nordland Offshore Race er  et annet høydepunkt. Flere seire i klubbmesterskapet er også noe å trekke fram.

Seire i tirsdagsserien har det også blitt mange av og det er først og fremst der at mannskapet er blitt drillet i båthantering og alt som skal til.

Det vil bli tracking av båtene og link til denne vil dere finne på: http://shetland-race.no/

Båten kan også følges på Facebook på profilen ”Team Swai”.

Swai