Siste tirsdagsseilas


13 båter stilte til start på årets siste tirsdagsseilas. Løpet ble lagt fra Grønnstaken ved Langstranda inn til bøyen ved moloen (nærmest Breivika) med barbord runding, så ut til Breigrunnen og styrbordrunding og ny styrbord runding på Lille Svartoksen og til mål.

Helena, Helge Nilsens HR 321, starta på regatta for første gang og med så lavt LYS som 1,03 var de først ut med start kl 18:00. LYS 1.13 båtene starta 7 min 33 sek etterpå og største båten Swai rundt 17 min etter. Så er det bare å hive seg på og prøve å hente inn forspranget.

Det var kryss med et par slag opp til første runding og deretter et lense/sløre legg. Det var bare få av båtene som hadde valgt gennaker/spinnaker , men dette så ut til å lønne seg på dette legget, hvis en bare fikk den ned igjen på en grei måte.

Helena runda først på Breigrunnen med Caro 2 og Spleis rett bak. Ved runding lille Svartoksen var Spleis foran med Helena og Caro 2 bak.

Vinden blåste mellom 12 og 17 knop på meste av løpet og gav frisk seiling. Det var forholdsvis mildt og fint. Etterhvert som vi nærma oss mål var det blitt ganske mørkt og en fikk en smakebitt av nattseilasen som skal seiles neste tirsdag.

Spleis kom først i mål rundt 4 minutter foran neste båt Lucille, deretter fulgte Swai, Caro 2, Norte,Ashiki, Vinna, Inua, Sofie, Ea, Helena, Don’t panic og Raptus.

Vinnerne og andre båtene i begge klassene i dagens seilas er også de som står øverst på poenglista etter at alle seilasene nå er gjennomført. Det blir høytidelig premieutdeling på Årsfesten fredag 2.  november. En tredjedel av deltakende båter  blir premiert dvs om lag 4 båter i minste LYS-klasse og 2 i største. I tillegg er det vandre pokalen. På årsfesten blir det også trekning av deltakerpremien: gratis oppsett hos  Artic MC og Båt, Jakhelln Båt.

031012 Bernt