Lucille tok høstens første seier


Med en veldig god kryss fra Lille Svartoksen sikret Lucille seieren med nesten 4 minutter foran Spleis. I den andre klassen var Ashiki nesten like suveren og vant med over tre minutter på Norte. Løypa ble satt ut fra værmelding om at vinden skulle stå seg hele kvelden med 3 -5 m/s fra øst. Dermed ble det start på grønnstaken Langstranda, runding bøye 2 ved moloen, deretter Røssøya styrbord, Lille Svartoksen styrbord og mål. Det betydde kryss fra Langstranda til moloen, spinnaker helt til Lille Svartoksen (jibb ved Røssøya) og kryss mot mål.

Spleis tok god høyde mot første runding og klarte sammen med Lucille å runde først. De tre neste båtene ble liggende i en klynge etter runding og spinnakerne greide ikke å få fri vind før Lucille og Spleis hadde fått en god ledelse.

Ashiki hadde god driv i den største klassen og nådde igjen andre klassen allerede i Skagleia.

Ved Lille Svartoksen skulle spinnakerene ned og kryssen mot mål startet.

Egentlig var det best forhold for gennakere fordi det var mer slør enn lens med relativ vind litt over 60 grader på begge spinnakerlegg. Når det er slik vindvinkler mister spinnakerne kraft. Spleis, Ashiki og Norte seilte gennaker.

Don’t Panic har seilt bra i høst og kom nå inn til en fin tredjeplass. De seiler mye og har fått god dreis på båten. Veldig artig at nye båter melder seg på i øvre halvdel av lista. Med den progresjonene de har hatt i høst er det ikke lenge før de topper lista.

I den store klassen kom Norte på andre og Vinna på tredje.

Under flotte forhold  seilte 9 båter høstens nest siste tirsdagsregatta.

260912 Olav