Klubbmesterskapet gjennomført i helga


Fredag seilte båtene første del av klubbmesterskapet. Da var det duket for langseilasen. Starten gikk ved Langstranda med første runding bøye ved moloen.

Deretter var det styrbord runding av Lille Svartoksen og Hausen før en seilte i mål ved moloen. Starten var vel tett. Denne seilasen kunne ikke strykes fra sammendraget og alle jaktet på denperfekte start. Tre båter var innvolvert i en grosshandler situasjon. Swai protesterte på Lærke som igjen ikke kunne holde av veien fordi VInna sperret. Vinna tok straff men fullførte ikke en 720 og ble dermed disket.

Etter en omdiskutert avgjørelse i protestkomite på fredag kveld med frifinnelse valgte Lærke å diske seg selv.

I tillegg til det tjuvstartet to båter, Tora og Sofie. Kun  Tora returnerte og startet på nytt, dermed fikk Sofie DSQ.

I den største klassen vant Lucille denne regattaen foran Swai mens i den minste vant Spleis foran Tora.

Lørdag var det baneseilaser, fire løp ble kjørt der den dårligste  kunne strykes. Det var fine forhold med 7-8 m/s hele dagen. Banen startet ved moloen og toppmerke var lagt ut ved Siriskjær. De tre første løpene var på to runder mens det siste var en runde.

De ni båtene som seilte i helga holdt alle et høyt nivå. En liten feil og en mister et par plasseringer. Selv om det var høstlig var den få som slet med å holde varmen. Men pølsebaner må de jobbes hele tiden.

Med disk som ikke kunne strykes fra fredag greide ikke Lærke å seile seg høyere opp en tredjeplass. På andre kom Mås med samme poengsum som Spleis. Dermed ble Spleis med skipper Bernt Annonsen klubbmester med 2 førsteplasser, mot Mås 1 førsteplass. På fjerde kom Tora og Sofie kom på femte.

I den store klasse ble Swai med skipper Remi Rasmussen bkubbmester for tredje år på rad. Et poeng bak kom Lucille, mens Ashiki tok tredjeplass. Med DSQ fra fredag kom Vinna på fjerde.

Seilerne feiret en fin helg med en bedre middag på Bryggerikaia. Der fikk vinnerne applaus og sine vandrepremier.

Ni båter deltok på fine seilaser. Takk til komiteen og Dappen som nok en gang  stilte med startbåt.

Gratulerer til Spleis og Swai med velfortjente titler.

170912 Olav