Fin og varm vind gav en av årets beste seilaser


Med 18 grader i lufta og en fin laber bris fra øst lå alt til rette for drømmeforhold. I dag var det pølsebane mellom bøye 2 ved Jackhelln båt og bøya på Langdragan. Tre runder skulle tilbakelegges og det tok båtene knappe to timer å fullføre.

Starten gikk vest av grønnstaken på Langstranda før en begynte på pølsebanen. Tre spinnakerlegg og fire krysslegg ble dermed dagens utfordring. Det betydde hard jobbing og med den fine temperaturen ble det litt  varmt under seilklærne for de fleste.

Mås og Lærke var vel tidlig ute i starten og måtte ta en tur tilbake og starte på nytt. Det var mer en nok til at Spleis kunne seile inn til nok en seier foran Lærke som endte de 2 minuttene de tapte i starten og litt til bak ved målgang.

Spleis er i det umulige hjørnet for tiden og seiler uten feil å nevne.  Victoria hadde en bra dag på regattabanen og tok en fin tredjeplass.

I den største klassen var det 2 båter og Vinna vant med 20 sekunder foran Ashiki.

Med det fine været hadde en håpet på det dobbelte antall båter på startlinja. Kanskje flere heller valgte landskampen i fotball?

060213 Olav