Flott baneseilas


Det blåste 10- 12 knops vind da vi samla oss til Seilasmøte kl 17:00 tirsdag og vi var lovet at vinden skulle holde. Det sto baneseilas på programmet og banen som ble lagt av Helge  og Håkon var helt etter oppskriften. Klar kryss fra start ved Breivika opp til bøyen på Langdragan(10), slør til bøyen ved Eholmen (3), jibb rundt bøyen og slør mot startbøye 1, ny kryss til 10 igjen, slør rundt 3 og inn til 1, og kryss opp til 10 igjen og så lens til mål ved Breivika. Det ble relativt korte legg og mye skiftninger hvor mange valgte å seile uten spinnaker/gennaker. Det gir litt dårligere fart, men en unngår de vanskelige situasjonene når den skal opp og ned. Det kan virke som de tjente på det de som ikke heiste den. Banen gav en del utfordringer ved at båtene møtes flere ganger og da vi etter seilasen hadde Tonny som er internasjonal seildommer fremme kom det flere spørsmål opp om retter og plikter. Interessant å kunne ta med slike erfaringer og dele dem.

I den minste LYS-klassen deltok 8 båter og 6 av dem seilte på LYS 1,13, den 7. på 1,12 og siste på 1,10. Det betydde hard konkurranse og da omregninga var gjort skilte bare 3 sekunder de to første båtene og disse ble dømt likt og gitt delt 1. plass. Tora var bare 8 sekunder bak disse igjen også Spleis på 4. plass 3 minutter bak.

I den største klassen var det Vinna som vant med Norte og Asiki på de neste plassene.

3 båter seilte Tirsdagsseilas for første gang: Palander i største klassen Jørn Andreassen som skipper og i den minste klassen Ea med skipper Morten Leiknes og Don’t Panic med Ola Sakshaug. De fikk alle en første gangs premie.

Ten Sing står nå for vaflene og de har dem klar når vi kommer inn, det er hyggelig.

Gunnar på Sofie hadde bursdag i dag og det var ekstra hyggelig at han vant.

160512 Bernt