6 uker til Nordland Offshore Race


Etter en litt slapp start har det nå løsnet litt i påmeldte deltagere i NOR 2012. Akkurat nå er det bare en båt til før vi er på det antallet som fullførte i fjor. Vi har snakket med en del skippere som sier de skal melde seg på men litt usikkerhet rundt makker og andre ting gjør at de venter. Det er viktig at de som sliter med å få en erfaren seiler med seg eller ønsker å seile men mangler båt, sier fra til oss i regattaledelsen. Da skal vi prøve å formidle kontakt.

Seilingsbestemmelsene kommer til å presisere at det må være to personer ombord for å få lov å delta.

Gledelig er det at en nykommer, Don’t Panic, er påmeldt. Båten, en Albin Cumulus,  er en gammel kjenning i NOR sammenheng men båten har skiftet eier et par  ganger siden sist deltagelse.

Hvis en sammenholder resultatlista fra i fjor med påmelding i år, ser vi i den minste klassen at fjorårsvinner, Flugt VI, ikke er påmeldt. Mås, Spleis og Lucille som kom på de neste plassene er påmeldt. Caro II, som har vunnet regattaen flere ganger, sier de seiler men venter an litt.

I den største klassen er  fjorårsvinner Swai påmeldt, Ada som kom på andre er ikke påmeldt, mens Palander, Baba Yaga og Havhesten som kom på de neste plassene er påmeldt.

Katamaranen Dolce Vita seiler i egen klasse for flerskrogbåter.

Om et par uker kommer våren for fullt. Det er bare å melde seg på dersom en ønsker å konkurrere med de beste eller rett å slett vil ha en flott tur ut i Vestfjorden.

Nordland Offshore Race 2012 http://www.seilmagasinet.no/regatta?regatta=837

Nordland Offshore Race 2011 Resultater http://www.seilmagasinet.no/resultat?regatta=675

300312 Olav NOR