Shorthandedseminar med Karl Otto Book


Tirsdag 24. april er en dato dere må merke dere.  Da kommer Karl Otto Book til Bodø og holder et seminar om shorthandedseilng. Det er da bare 17 dager til NOR 2012 starter og her vil det komme nyttige tips og bistand til båteierne.  I tillegg til seminaret vil Karl Otto være en ekstra dag og gå over /hjelpe til med råd og tips i båtene til de som ønsker dette. Interesserte kan kontakte Swai for tilbud på Rigg og båtsjekk.

Book Sailing drives av Karl Otto Book. Karl Otto har meget bred erfaring både innen regatta og turseiling.

Karl Otto begynte som seilmaker lærling på Doyle Lyngør seilmakerverksted i 1999. Etter 4 år, og med svennebrev, begynte han på Elvstrøm Sails i Tønsberg, hvor han jobbet frem til 2006. Fra 2006 til 2010 har Seilmaker Iversen i Bergen vært arbeidssted. Utdannelse og spisskompetanse er innenfor feltene seil og rigg, men mye seilerfaring kombinert med dette vil også gi de beste mulighetene for å finne smarte og funksjonelle måter å bruke seil, dekksutstyr, rigg og trimliner i kombinasjon sammen!

Regattaseilingen, både i jolle og stor båt, spenner fra en oppvekst i Optimist, videre i Laser, Snipe og 3 år på heltid i 49er til mer eller mindre alle typer havseilere. Mini 6.50, Farr 40, X35, Swan 51, First 40.7 etc.

Turseiling har vært gjort hver sommerferie enten i «familiebåt» eller egen. To ARC regattaer har det også blitt; I 2003 med «Hike» en Hallberg Rassy 46 og i 2008 med «Madonna» First 31.7.

Karl Otto har vært med siden Shorthanded seilingen slo an i Norge. Shorthanded seiling (en eller to om bord) er en del av seilingen som på mange måter knytter regattaseiling og turseiling sammen. Det aller meste av turseiling som gjøres, blir gjort med «få hender» tilgjengelig, og dersom en mestrer dette og har det rette utstyret, vil turseilingen bli morsommere og tryggere!

231112 Olav