Nattseilas i synnavind


Når det er sørlig vind i Bodø er det relativ rolige vindforhold. På Helligvær derimot blåste det jevnt 13 m/s i hele kveld. Vi hadde 5-8 m/s i starten og mot slutten av dagens løp, men da vi krysset ut Skagleia  og lenset mot Lille Svartoksen blåste det mer. Opp til liten kuling i kastene.  Det var den vanlige nattseilasløype seilt med klokka. Det betyr start ved Moloen,  ut Skagleia, SB Breigrunnen, SB Lille Svartoksen og i mål i Moloåpningen. Som vanlig var Swai den eneste båt som heiste spinnaker når forholdene er litt vanskelig. Under en jibb slo spinnakeren ut i toppen og gikk i sjøen. De berget den men tapte nok til at det uvanlig nok ikke ble topplassering

Norte valgte å krysse ut langs Langdragan noe de tapte på. Mer sjø og dårligere vindvinkel gjorde at de kom bak Mås på rundingene og det greide de ikke å ta igjen.

I dag var Havhesten suveren vinner et par minutter foran Mås. Deretter var det nokså tett med Ashiki på tredje, Swai på fjerde og Norte på femte.

Inua hadde lite mannskap og syntes at kryssen utover ble for tøff og valgte å bryte. Det var litt synd for etter runding Breigrunnen var det fint måneskinn, stjerneklart og vind aktenom tvers.

Etterpå ble det premieutdeling i trejdeetasjen på Molostua. Det ble servering av kaffe og kaker bakt av «seilerenkene» Tone og Hilde.

051011 Olav