«JI» fyller 75 år!


En av BSF`s personligheter, Jan Ivar Johansen, bedre kjent som JI, fylte 75 år på mandag.

JI var med da BSF ble starta sommeren 1976, og har siden alltid vært å se der det foregikk noe innen seiling. I BSF har han hatt alle verv, fra menig til leder (unntatt kasserer, uten at det har noen spesiell årsak). Amatrise, en Maxi 77 var den første båten han hadde. Denne var å se under seil, til alle årstider og tider på døgnet. Husker at han var lett kjennelig på avstand denne tida var, skinnflat på kryss.

Det var ikke mye flate kevlar seil på 80 tallet. Med denne båten opplevde han ellers mye, men også mastehavari og senere total havari i steinene på indre havn. Deretter kom Linda, en First 305, som han fortsatt seiler. Hans kunnskap, erfaring og gode humør har gjort han til mannskap ombord i mange båter på regatta, transport og gutteturer.

Han er fortsatt en aktiv og ikke minst en positiv kar du treffer der seilere møtes. Har vært pensjonist i mange år, og er en utrolig sprek 75 åring. Ser du noen ta et «splitthopp» på moloen, er det sannsynligvis han. Senest for ei uke siden var han i jobb oppe i masta på Asiki, deretter på sin egen båt. De yngre stod å så på!

Idag var det markering med venner og arbeidskolleger hjemme på Hunstad. Det var en stor og variert gjeng som stilte opp for å markere dagen. Som takk til oss hadde han et tankevekkende sitat, og egentlig JI i et nøtteskall:

«Bedre å være død, enn venneløs når du blir gammel!»

Asbjørn Ø

111011 Olav