Hilsen fra Hydra, Hellas


En av de mest ivrige seilerne i BSF, Bernt Aanonsen, har sendt oss en hilsen fra Hellas.

Den dagen det var nattseilas i Bodø starta jeg på en ti-dagers seilas i Hellas med start i Athen. Vi fløy ned mandagen, en god venn fra Oslo, Jan-Eirik, og jeg. Jan-Eirik er like seildyktig og seilgal som jeg selv og det trengtes for jeg hadde lagt opp et langt løp.

Nå er vi på Hydra etter å ha seilt ca 400 nm. Båten er en Bavaria 36 fra 2005, det er 3. gang jeg seiler samme båten. Jeg var første som leide den i 2005 og ble da kjent med eieren, Lefteris. Han driver nå sitt eget utleie firma. Denne ganga fikk jeg igjen spesial tilbud, nye seil og gennaker skulle følge med.

Vi har nå vært innom Kitnos, Sifnos, Foleandros, Santorini, Ios, Serifos og Hydra. Senere i dag dra vi til Poros for å møte Lefteris, han bor der og jobber i Athen.

Vi har hatt allslags vær fra fineste sommer vær til nesten storm. Mest av det første, heldigvis. Men stormen var mest spennende. Det var meldt liten kuling fra SV da vi gikk fra Ios og mye regn. Men vi tenkte at det var bedre enn den stive kulingen som var meldt fra N neste dag. Og vi hadde sett oss ut Serifos som ei god havn å ligge i. Det begynte flott, jeg satt på rekka og styrte i 7-8 knops fart, men så kom regnet. Jeg har aldri opplevd så tett regn. Det hadde vært et par meters bølger, men midt i de to verste bygene regna det slik at alt var stille, den merkeligste stillheten jeg har opplevd. Jeg ser bort på instrumentene og ser at vi går med 7kn og at det blåser 29 kn, men bølgene hadde lagt seg flate. Vind måleren passerte 40 kn i de verste vindbygene foran regnet. Etter ei av bygene, mens vi syns det var ganske rolig. Fikk vi se ei skikkelig skypumpe. Den føyk bortover sjøen og vi lurte begge på om den kom mot oss. Det var i grunnen de mest spennende og skremmende øyeblikkene. Den gikk utenom og løste seg opp. Takk og pris. Vi seilte hele tida, noe tid med motoren på for å.sikre oss å komme rundt Antiparos. Sjeldent har det vært så godt å komme i havn. Du kan lese blogg fra hver av seildagene på min seilblogg: Baanonse.blogspot.com.

Mest spennende av øyene var Santorini og det var på grunn av at vi ville dit at seilasen ble så lang. En bør nok ha 3 uker på seg for å seile til Santorini fra Athen. Men vi synes det var verdt det.

131011 Olav